Boerderijen

Boerderij Swaenensteyn is gelegen aan de rand van Zoetermeer, op een unieke locatie in de Meerpolder  Meerpolder 23 2717 PA, goed te bereiken met OV

Sinds januari 2017 uitgebreid met een boerderij in Hazerswoude-Dorp gelegen voorweg 95 net buiten de bebouwde kom. Hier is veel ruimte en ook de hoofdlocatie voor paardenhouderij van Ijslandse paarden.

 

Locatie Hazerswoude:

Afbeeldingsresultaat voor voorweg 95 hazerswoudeAfbeeldingsresultaat voor voorweg 95 hazerswoude

Locatie Zoetermeer

 

.

 

Wat maakt Zorgboerderij Swaenensteyn  zo uniek?

De combinatie van  zorgboerderij  in combinatie met het Centrum voor IJslandse Paarden is een uniek concept dat in de praktijk een prima combinatie blijkt te zijn.

De kinderfeestjes en IJslandse paarden waren al jaren  een succes op de boerderij in Zoetermeer en ook de zorgcliënten vonden een unieke en veilige plek op zorgboerderij.

Een heel team enthousiast en deskundig personeel zorgde naast de eigenaren dat de zorgboerderij steeds professioneler werd en ook werd erkend als zorginstelling.

Vanaf oktober 2017 worden SOVA trainingen en Rots en water training aangeboden, een extra training voor kwetsbare kinderen en jongeren.

Op een laagdrempelige manier wordt aan doelen gewerkt zonder de druk die dat vaak meebrengt in andere zorginstellingen. De aanwezigheid van ruimte en de dieren draagt hier zeker ook aan bij dat er heel veel succeservaringen worden behaalt.

Kinderfeestjes worden bijna niet meer gegeven, doordat de feestjes ook veel begeleiding vragen en de zorgcliënten hierdoor minder aandacht kregen. In overleg met hen is besloten de feestjes niet meer te geven.

In Hazerswoude komt in 2018 de mogelijkheid  tot het volgen van workshops voor kinderen en jongeren met en zonder beperking. Te denken valt aan workshop koken, dansen en paard en verzorging.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het realiseren van een goede workshopruimte.

Beide locaties hebben veel ruimte om buiten te kunnen zijn zonder te veel drukte.